Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@disposable
    totaal.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Zijvouwzakken

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Papieren zijvouwzakken kopen bij 4UStore

Zijvouwzakken, verkrijgbaar in blauw of transparant, worden onder andere gebruikt voor het beschermen van vlees, groente en andere voedingsmiddelen. Deze papieren zakjes passen precies in de welbekende blauwe groentekratten en beschermen de inhoud tegen vuil. Om deze reden worden deze voedselveilige zijvouwzakken ook wel kratzakken genoemd. Dankzij de handige zijvouw worden de papieren zakjes aanzienlijk groter. Dat maakt ze ook heerlijk functioneel. Alleen maar voordelen, dus.

Vind de papieren zakjes die bij jouw voedingsmiddelen passen

Losse papieren zakjes vind je bij ons in verschillende maten. Daarnaast heb je de keuze uit blauw of transparant. Voor gebruik in de voedingsindustrie raden wij aan te kiezen voor de blauwe zijvouwzakken. Mocht er een stukje plastic afscheuren en in de voeding terechtkomen, dan wordt dit eerder opgemerkt. Naast de losse zijvouwzakken zijn deze papieren zakjes ook verkrijgbaar als blok met perforatierand (erg handig) of als zogeheten windtubekratzakken.

De kleinere papieren zakjes zijn dan weer ideaal voor het verpakken van kleinere porties voeding. Vouw de randen om, om zo het opvullen te vergemakkelijken. Vervolgens bind je de papieren zakjes dicht en bewaar je ze in de koeling of diepvries. Klaar!

Waarvoor gebruik je deze papieren zakjes?

Papieren zakjes hebben een breed toepassingsgebied, maar we zullen ze vooral gebruiken voor het inpakken van voedingsmiddelen. Veel heeft hierbij te maken met welke soort zijvouwzakken je gebruikt. Een eerste type zijvouwzakken zijn bijvoorbeeld voorzien van een middenvenster. Deze zijvouwzakken zijn ideaal voor het verpakken van voedingsmiddelen waarbij de versheid duidelijk moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zo’n papieren zakjes voor verse groenten en broodjes.

Indien de consument zelf de groenten uitkiest, hoeven de papieren zakjes niet automatisch over zo’n venster te beschikken. Ook voor voedingsmiddelen waarbij de versheid een evidentie is, denk maar aan de warme bakker, is dat het geval. Speciaal voor zo’n bakker vind je bij ons dan ook speciale stokbroodzakken. Het gaat om papieren zakjes die niet louter in het stokbroodformaat komen, maar ook van een opdruk zijn voorzien. Verkoop je hiernaast ook een lekkere sandwich? Dan kies je uiteraard voor de speciale papieren zakjes voor snacks. Onder andere de snackenveloppe is hier een goed idee. In plaats van papieren zakjes kan je hier echter ook opteren voor de zogenoemde sandwich boxes. Deze bakjes zijn immers een stuk steviger. Zoek je een verpakking voor friet en snacks, dan zijn de puntzakken meer geschikt, omdat jouw klant zijn handen dan niet zal branden.