Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@disposable
    totaal.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Doggy Bags

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Wanneer je vroeger om doggy bags vroeg in een restaurant werd je vaak raar aangekeken door de ober of serveerster, maar die tijden zijn voorbij. Onderzoek in opdracht van Natuur & Milieu heeft uitgewezen dat zo'n 20 procent van de Nederlanders vaker in een restaurant om een doggy bag heeft gevraagd. Wat kunnen we hieruit concluderen? De gemiddelde restaurantbezoeker wordt zich meer bewust de hoeveelheid voedsel die er jaarlijks wordt weggegooid. Het vragen om een doggy bag wordt steeds normaler en dit is een goede ontwikkeling. Er zijn mensen die dit nog als een taboe zien - in Amerika is het vragen om een doggy bag volkomen normaal. In het onderzoek kwam ook duidelijker naar voren, dat men eerder geneigd zou zijn een doggy bag te vragen, als deze bekender zouden zijn in Nederland. Het lijkt er overigens op dat het taboe op doggy bags binnen enkele jaren zal verdwijnen en dat vragen erom in een restaurant de normaalste zaak van de wereld wordt.

Doggy Bags: ga verspilling tegen 

Het is duidelijk dat een groot deel van de Nederlandse restaurantbezoekers van mening is dat er meer gedaan moet worden tegen voedselverspilling. Veel mensen geven ook aan een restaurant eerder te kiezen voor een restaurant dat ook hier ook daadwerkelijk maatregelen voor neemt, bijvoorbeeld door het aanbieden van doggy bags. Verder in dit artikel geeft wij een aantal handige tips. 

Doggy Bags: bewuster omgaan met voedsel 

De meeste Nederlanders houden niet van voedselverspilling - wie houdt daar dan wel van? Verder is een groot deel van de Nederlanders van mening dat uit eten gaan best duur is. Aangezien de gemiddelde restaurantbezoeker in de meeste gevallen niet de gehele maaltijd op kan - ongeveer 33 procent van een gerecht blijft op het bord liggen - is het vreemd dat hier niet heel vaak om doggy bags gevraagd wordt. Maar het ziet er naar uit dat de trend van doggy bags zich door zal zetten; er is namelijk veel meer aandacht in Nederland voor voedselverspilling, maar het blijkt ook dat restaurants hier nog veel meer aan zouden kunnen doen.

Doggy Bags: wat kunt u als restaurateur doen om voedselverspilling tegen te gaan?  

Aangezien er nog steeds een taboe rust op het vragen van doggy bags, is het van belang dat de ober of serveerster de doggy bags aanbiedt aan de klanten - in het geval er nog eten op de borden ligt natuurlijk. Wanneer de doggy bags zelf worden aangeboden in het restaurant, wordt dit sneller geaccepteerd. Verder is het belangrijk dat men de gerechten in verschillen portiegroottes aanbiedt: small en large of small, medium en large. Een andere mogelijkheid die men al vaak ziet in restaurants is om een hoofdbestanddeel te kiezen bijvoorbeeld een vlees- of visbereiding en daar zelf één of meerdere bijgerechten bij te kiezen. Het is belangrijk dat de doggy bags zo snel mogelijk geaccepteerd worden in Nederland. Er gaat namelijk per jaar een heleboel voedsel verloren: niet minder dan 77.000.000 maaltijden. Dit is niet mis.