Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

 • 0117-454007
 • info@disposable
  totaal.nl
 • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Biologisch afbreekbaar
 1. Nee (1)
Prijs
 1. 53
  54
Manufacturer
 1. Neutraal (1)
Verpakking
 1. Menu (1)

Kilobakken

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Een kilobak kopen bij 4UStore

Een kilobak is uitermate praktisch. U bent ze ongetwijfeld al vele malen tegengekomen. Een kilobak wordt vaak gebruikt bij take away. Een kilobak is onder andere geschikt voor rijst, pasta, vlees- en visgerechten. Voor vrijwel iedere soort voeding is de kilo bak geschikt. Polypropyleen is de grondstof van zo’n kilo bak. Het gaat om een hoge kwaliteit kunststof die erg sterk en hittebestendig is. Bovendien is het een volledig recyclebare grondstof, wat dit een zeer milieuvriendelijk product maakt. Hieronder hebben we het over de toepassingen van een kilo bak en geven we de voordelen van polypropyleen uitgebreid weer.

De toepassingen van de kilobak

Een kilobak gebruik je onder andere voor het hygiënisch verpakken van uw take away-maaltijden zoals salades, bami en nasi. Deze gerechten lenen zich uitstekend om te verpakken in een kilobak. Een belangrijke eigenschap van de kilobak is zijn hoge vormvastheid. Zelfs bij hoge temperaturen behoudt een kilo bak zijn vorm. Ideaal dus voor gebruik in de magnetron. Deze maaltijdverpakkingen zijn handzaam en snel en eenvoudig te vullen. Dankzij het transparante deksel ziet u in één oogopslag welk product er in de kilobak zit. Verder zijn de kilobakken licht van gewicht en eenvoudig te stapelen, zodat ze weinig opslagruimte innemen. De kilobakken zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten: 500 ml, 750 ml of 1000 ml. Deksels zijn niet inbegrepen, tenzij anders aangegeven. Bij twijfel over de geschiktheid van een deksel neem je contact op met onze klantendienst. Wij informeren je graag.

De logische keuze voor polypropyleen (PP)

Zoals eerder aangegeven is een kilobak gemaakt op basis van polypropyleen, een bepaald soort plastic. De keuze voor PP mag in principe niet verbazen, gelet op de voordelen dat het voor een kilobak in petto heeft. Zo is een kilobak op basis van PP goed bestendig tegen zuren – je kan ze met andere woorden afwassen en hergebruiken, het heeft een zeer grote hardheid en het is heel sterk. Hiernaast is het ook nog eens kleurvast, hoewel je natuurlijk ook voor een witte kilobak kiezen kan. Tot slot is een PP kilo bak bacteriewerend, hittebestendig en milieuvriendelijk omdat er tijdens het recyclageproces geen giftige stoffen vrijkomen, in tegenstelling tot wat we van andere plastics zoals PVC gewoon zijn.

Meer soorten bakjes bij 4UStore

Vind je de kilobak toch wat te groot of net niet ideaal voor jouw product? Bekijk dan al onze andere bakjes! Je zult zien dat we ook friet- en snackbackjes, sandwich boxes en aluminium bakjes hebben. Weet je niet wat nu het beste bakje is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op zodat we je van persoonlijk advies kunnen voorzien.