Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

 • 0117-454007
 • info@disposable
  totaal.nl
 • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Biologisch afbreekbaar
 1. Nee (7)
Prijs
 1. 32
  60
Manufacturer
 1. Green Disposables (3)
 2. Neutraal (4)
Verpakking
 1. Friet (7)

A-bakjes

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Dit is ons volledige assortiment A-bakjes. Alle soorten en formaten zijn verkrijgbaar in wit en zwart. Voor onder ander kleine, middel en grote friet porties, kroketten, frikandellen en vrijwel iedere andere snack. Ze zijn natuurlijk ook geschikt voor het serveren van bijvoorbeeld een broodje gezond. Onmisbaar in de snackbar en cafetaria.  

A-bakjes: Lekker snacken zonder vieze handen

Het handige A-bakje heeft al vele jaren geleden de traditionele puntzak van de troon gestoten. Het is wellicht niet zo ‘authentiek’ of minder charmant, maar wel een stuk makkelijker om mee te werken en bovendien om uit te eten. De laatste frietjes uit een puntzak zijn namelijk over het algemeen compleet verdronken in de saus. Vaak is dan ook nog eens dat kleine vorkje te kort, zodat ook je hele hand compleet onder de saus zit. Bovendien heeft u maar één servetje gekregen van de meneer van de frituur, wat natuurlijk veel te weinig is om uw handen volledig mee schoon te maken. Het is allemaal niet makkelijk. Het is stukken gemakkelijker eten uit een A-bakje. Kartonnen frietbakjes beschikken overigens ook niet over een apart sausvak.

Uitleg over de afmetingen van de friet- en snackbakjes

Wat precies de hoeveelheid moet zijn van een kleine, middel of grote portie is niet helemaal duidelijk. Hierover natuurlijk de meningen uiteen. In onderstaande gaan we kort in op de grootte van de verschillende soorten bakjes en waar ze voor gebruikt worden. Onze A-bakjes zijn van het merk Depa. De precieze afmetingen zijn te vinden op productpagina’s.

A7, A7 + 1 en A23-bakjes

Het A7-bakje is het kleinste bakje uit ons assortiment. Hier dient dan ook een kleine friet in te worden geserveerd. De +1 is het sausvakje. Een A7 + 1 wordt bij ons aangeduid als een A23-bakje.

A9, A9 +1 en A22-bakjes

Ook de A9 is een veelvoorkomende maat. Het A9-bakje wordt voor een portie middel friet. De A9+1, dus met sauscompartiment duiden wij aan als een A22.

A24-bakjes

De A24 is een geval apart die wellicht niet iedereen zal ken. Het A24-bakje gebruikt met voor de zogeheten ‘super’ of ‘frietje super’. Dit bakje biedt ruimte aan een portie friet en een frikandel. Men kiest hier vaak voor omdat het makkelijker dragen is dan twee afzonderlijke bakjes.

A50-bakjes

De A50-bakjes hebben een inhoud van bijna een liter en zijn geschikt voor de grote eters. Het zijn de grootste bakjes die er verkrijgbaar zijn.

Green Disposables A-bakken

Green Disposables is een merk van Depa. Deze A-bakjes zijn minder belastend voor het milieu dan de standaard A-bakken. Dit omdat ze voor een belangrijk deel geproduceerd zijn uit natuurlijke grondstoffen. Bovendien is op de bodem van het bakje de tekst ‘voorkom zwerfvuil te lezen’. Hiermee wordt getracht mensen aan te sporen hun afval, in dit geval het gebruikte frietbakje, in een afvalbak te deponeren.