Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

 • 0117-454007
 • info@disposable
  totaal.nl
 • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Prijs
 1. 8
  9
Manufacturer
 1. ComFort (1)
Materiaal
 1. Latex (1)
Maat
 1. (1)
Gepoederd of ongepoederd
 1. Ongepoederd (1)

Handschoenen

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Nitril handschoenen en latex handschoenen kopen bij 4UStore

Op vlak van PBM mogen handschoenen eigenlijk nooit ontbreken. Het benodigd type handschoenen is hierbij afhankelijk van de risico’s waartegen men zich wilt beschermen. Bij mechanische risico’s zijn lederen handschoenen bijvoorbeeld de regel, terwijl snijbestendige handschoenen of speciale lashandschoenen in andere werkomstandigheden noodzakelijk kunnen zijn. Bij DisposableTotaal.nl focussen we echter op de zogenoemde disposable PBNM handschoenen. Het gaat om handschoenen voor eenmalig gebruik. Hieronder vallen de zogenoemde nitril handschoenen en de latex handschoenen.

Wanneer gebruik je handschoenen op basis van nitril?

Nitril handschoenen worden voornamelijk gebruikt om bevuiling van de handen te voorkomen, hoewel ze ook om hygiënische redenen kunnen worden ingezet. Hun verbondenheid met PBM-middelen heeft alles te maken met het feit dat ze vooral bescherming bieden tegen chemische (reinigings)middelen. Handschoenen op basis van nitril worden ook gebruikt indien latex handschoenen om persoonlijke gezondheidsredenen niet geschikt zouden zijn.

Indien je kiest voor nitril handschoenen heb je overigens de keuze tussen twee soorten nitril handschoenen: gepoederde nitril handschoenen en ongepoederde nitril handschoenen. Gepoederde nitril handschoenen laten zich eenvoudiger aantrekken en het poeder voorkomt bovendien ook irritatie. Echter mogen gepoederde nitril handschoenen niet worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, daar het poeder in de etenswaren zou kunnen terechtkomen. Dan dien je te opteren voor ongepoederde nitril handschoenen.

Wanneer gebruik je latex handschoenen?

Naast nitril handschoenen kan je ook kiezen voor latex handschoenen. Latex handschoenen zijn iets dikker dan nitril handschoenen. Ze bieden dus een betere beveiliging maar dat toornt dan wel aan het vingergevoel. Bij fijn werk gebruik je ze beter niet, terwijl ze bij ruwer werk dan weer de voorkeur krijgen. Ook bij latex handschoenen heb je overigens de keuze tussen gepoederde latex handschoenen en ongepoederde latex handschoenen. Hier gelden in principe dezelfde richtlijnen als bij handschoenen op basis van nitril. Houd er wel rekening mee dat gepoederde latex handschoenen een verhoogde kans op een allergische reactie inhouden.