Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@disposable
    totaal.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Haarnetten

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Haarnetjes kopen bij 4UStore

Ooit was een haarnetje een modieuze toevoeging. Tegenwoordig zien we het eerder als een hygiënische noodzaak. Een haarnetje dragen we omdat we niet willen dat haar in voedingsmiddelen terechtkomt. We zien het dan ook in keukens en in de ruimere voedingsmiddelenindustrie verschijnen. Ook in bedrijven waar pakweg plastic flessen of reinigingsproducten worden gemaakt, is het gebruik van een haarnetje heel gewoon.

Toch doet een haarnetje meer dan alleen het risico op contaminaties verkleinen. Het is immers een echt PBM-middel, daar loshangende haren dankzij zo’n haarkapje niet in machines vast kunnen komen te zitten. Hieronder lichten we toe waarom ook jij maar beter haarnetjes kopen kan en maken we het onderscheid tussen het haarnetje met en zonder klep.

Waarom haarnetjes kopen?

Zoals hierboven aangehaald dragen we een haarnetje om contaminaties te voorkomen. De voedingsindustrie en de horeca zijn dan ook het eerste toepassingsgebied waar we aan denken. Niemand wil nu eenmaal een haar vinden in z’n heerlijke spaghetti. Hiernaast wordt een haarnetje ook om medische redenen gedragen. Dan denken we vooral aan ziekenhuizen waar een haar natuurlijk niet in een wonde mag achterblijven. Ook in de farmaceuticasector en in laboratoria heeft het haarkapje logischerwijs zijn plaats. Toch vinden we haarnetjes ook in andere sectoren terug. Als hersteller van elektrische apparaten draag je bijvoorbeeld ook maar beter een haarnetje. Een simpel haartje kan de werking van een printplaat immers verstoren. En dat kan catastrofale gevolgen hebben. Toch maar beter haarnetjes kopen? Dat is inderdaad het belangrijkste advies.

Twee soorten haarnetjes beschikbaar

Hoewel onze haarnetjes in verschillende uitvoeringen, stijlen en maten verkrijgbaar zijn, kunnen we het assortiment toch in twee categorieën verdelen: het haarnetje met klep en het haarnetje zonder klep. Een haarnetje met klep biedt extra bescherming, zeker indien je in contact komt met fel (zon)licht. Ook indien er in de keuken tl-lampen hangen, is een haarnetje met klep de beste keuze. Toch is dat niet altijd het geval. Een haarkapje met klep kan immers het zicht belemmeren. In industriële omgevingen krijgt een haarnetje zonder klep daarom de nodige aanbeveling.