Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@disposable
    totaal.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Polyrol

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Een polyrol kopen bij 4UStore

Een polyrol wordt ook wel eens slagersfolie of een slagersrol genoemd, gelet op het veelvuldig gebruik ervan in slagerijen. Maar eigenlijk kan zo’n polyrol, zoals de naam het al doet vermoeden, heel polyvalent worden ingezet. Het gaat dan ook om een rol folie (LDPE) dat op maat kan worden afgesneden en dat voor diverse toepassingen geschikt is. Waarvoor je een polyrol zoal kan gebruiken en waarom de keuze voor LDPE eigenlijk heel logisch is? Dat leggen wij van 4UStore hieronder voor jou uit.

Waarvoor kan je de polyrol gebruiken?

Een polyrol kan je voor diverse toepassingen inzetten. In de praktijk wordt het vaak gebruikt voor het afdekken van eten. De dunne LDPE-laag helpt voedingsproducten zo af te schermen van externe invloeden zoals lucht, vocht of stofdeeltjes. Ook bacteriën worden via de polyrol op afstand gehouden. Daarom vinden we de polyrol veelvuldig terug in winkels waar ze verse voedingswaren verkopen, denk maar aan slagerijen, viswinkels en kaaswinkels. Niet voor niets worden ze soms ook wel eens slagersfolie genoemd.

Toch kan je de polyrol ook voor andere toepassingen gebruiken en doet de benaming slagersfolie het dus ook een beetje oneer aan. De polyrol werkt immers waterafstotend en kan kleine te transporteren goederen beschermen. Tot slot kan je de poly rol ook gebruiken bij bereidingen, zoals het platmaken van vlees of bij het maken van rolletjes lookboter. Het is immers geschikt om rechtstreeks in contact te komen met voedingsmiddelen.

De voordelen van een LDPE-polyrol

Wanneer je bij 4UStore een polyrol koopt, zal deze in principe gemaakt zijn op basis van LDPE of lagedichtheidspolyetheen. Aan een LDPE-polyrol zijn dan ook een aantal voordelen verbonden. Zo is LDPE heel sterk en scheurt het niet eenvoudig, terwijl het toch waterafstotend werkt en een goede warmte-isolator is. Voedingsmiddelen blijven eenvoudig vers. Tot slot is het licht van gewicht en heel compact, waardoor een LDPE-polyrol ook in kleinere en huishoudelijke keukens zijn plaatsje heeft.