Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@disposable
    totaal.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Magnetronfolie

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Magnetronfolie kopen bij 4UStore

Magnetronfolie is een speciaal type folie die je, in tegenstelling tot aluminiumfolie, wel gewoon kan gebruiken in de magnetron. De magnetronfolie werd dan ook speciaal aangepast voor de omstandigheden die in de magnetron heel gewoon zijn. Zo werd de magnetronfolie van kleine gaatjes voorzien. Door deze gaatjes kan warme lucht of zelfs stoom ontsnappen. Het is ideaal ter verpakking van voedingsmiddelen maar het zorgt ook voor een optimale smaakbehoud bij opgewarmde voedingswaren.

Waarvoor is magnetronfolie geschikt?

Magnetronfolie kan je in de eerste plaats gebruiken voor verse voedingsmiddelen die aan consumenten worden verkocht en later dienen te worden opgewarmd. Onder andere voor bereide maaltijden die aan huis worden geleverd, is magnetronfolie een goede keuze. Het helpt de maaltijd immers te beschermen tegen omgevingsfactoren zoals lucht, stof en ook tegen bacteriën. Voor langdurige blootstelling aan omgevingsfactoren is het echter niet geschikt omdat het geen bescherming biedt tegen licht. De maaltijd dient dan ook snel te worden genuttigd of in de koelkast te worden geplaatst. Hiernaast helpt de magnetronfolie de magnetron te beschermen tegen opspattend vocht, waardoor de magnetron eenvoudiger schoon blijft. Zo bouwt de magnetron folie ook in de keukenomgeving aan een verbeterde hygiëne.

Magnetronfolie kan niet worden gebruikt in ovens omdat de folie niet geschikt is voor dergelijke hoge temperaturen. De folie zal dan smelten. Het gebruik van hittebestendig aluminiumfolie is in zo’n geval een beter idee.

Verschillende afmetingen verkrijgbaar

Bij 4UStore komt de magnetronfolie in handige dispenserdozen. De lengte loopt hierbij op tot niet minder dan 300 meter, waardoor je steeds een voldoende lange vel magnetronfolie kan afscheuren. De breedte is echter afhankelijk van het gekozen type magnetron folie. Standaard leveren wij magnetronfolie in twee breedtematen, namelijk 30 en 45 centimeter. Indien andere breedtematen gewenst zijn, neem je contact op met onze klantendienst om de eventuele beschikbaarheid ervan na te gaan.