Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@disposable
    totaal.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Prijs
  1. 133
    185
Manufacturer
  1. Neutraal (2)

Aluminium folie

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Aluminiumfolie kopen bij 4UStore

Aluminiumfolie is een heel dunne folie op basis van aluminium. Het heeft een dikte van slechts 6 tot 20 micron en laat zich kenmerken door een blinkende en doffe kant, waarbij het ondanks het esthetisch aspect niet uitmaakt welke kant je gebruikt. Soms wordt aluminiumfolie ook wel eens zilverpapier genoemd. Onterecht, want er zit helemaal geen zilver (noch papier) in aluminiumfolie.

Waarvoor gebruik je aluminiumfolie?

Aluminiumfolie wordt voornamelijk gebruikt om voedsel in te pakken. Het schermt het voedsel dan ook af tegen omgevingsfactoren zoals licht, vocht en lucht. Echter biedt het ook een goede bescherming tegen bacteriën. Het voorkomt dat voedsel uitdroogt en zorgt zo voor een verbeterde smaakbehoud. Omdat aluminiumfolie geen moeite heeft met warmte of koude, kan je de ingepakte voedingsmiddelen nadien in de koelkast opbergen. Bovendien kan je het ook gebruiken in warmere omgevingen zoals een oven. Daar kan het bijvoorbeeld worden gebruikt om lekkend vet op te vangen, maar ook voor specifieke bereidingen. In Nederland houden we er bijvoorbeeld (terecht) van om een aardappel samen met wat kruiden- of lookboter in aluminiumfolie op de barbecue te laten garen. Heerlijk!

Kies een geschikte dikte

De stevigheid van aluminiumfolie staat of valt met de dikte van de aluminium folie. Een dunnere aluminium folie is over het algemeen goedkoper en beter voor het milieu. Echter zal zo’n dunne aluminium folie eenvoudiger scheuren. Een dikte van 10 micron is voor standaard toepassingen geschikt. Voor het gebruik als opvangfolie kan de aluminiumfolie dan weer een stuk dunner zijn. Vellen aluminiumfolie met een dikte van ongeveer 6 micrometer lijkt dan te volstaan. Is stevigheid echter een must? Dan kan je de dikte van de aluminium folie optrekken tot zo’n 20 micron. Weet overigens dat er ook aluminiumfolie op de markt is met diktes die oplopen tot 200 micron. Dit type aluminium folie wordt onder andere gebruikt voor technische of medische doeleinden. Wij hebben dergelijk dik aluminiumfolie echter niet standaard beschikbaar. Contacteer ons om de beschikbaarheid ervan na te gaan.