Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

 • 0117-454007
 • info@disposable
  totaal.nl
 • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Petflessen

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

De petfles

De petfles, wat is dat nou eigenlijk? Een petfles is een smalle fles die voornamelijk gebruikt wordt voor het langer vers houden van sappen zoals verse sinaasappelsap, verse appelsap, of andere verse sappen. Het behouden van de versheid gebeurt door de schroefdop die de petfles heeft aan de bovenkant. Wij bieden u dan ook twee verschillende petflessen aan, een petfles in inclusief dop en de andere petfles is exclusief dop, De dop voor deze petflessen kunt u daarnaast nog loskopen.

Materiaal en maat

Onze petflessen komen in diverse maten, zo is er altijd wel een maat die goed is en werkt voor u. De maten voor de petflessen met dop, zijn:

 • 500 milliliter
 • 330 milliliter
 • 250 milliliter

  De maten voor de petflessen zonder dop, zijn;

  Onze doppen die u kunt gebruiken voor onze petflessen, komen in twee verschillende kleuren. Zo is er altijd wel een kleurtje dat past bij u en uw wens. Daarnaast zijn de petflessen en doppen bij ons een standaardmaat, zo past alles bij elkaar. De kleuren waarin wij de doppen voor petflessen verkopen, zijn:

  Petflessen zijn gemaakt van korrels polyethyleentereftalaat, hier komt ook de afkorting PET vandaan in het woord petfles. Doordat de petflessen van korrels polyethyleentereftalaat zijn gemaakt, kunnen de petflessen wel tegen een stootje. Een petfles is door de korrels polyethyleentereftalaat maar 50 gram, terwijl vroeger alle verse sappen in glazen flessen zaten met een gewicht van 700 gram. Een hele verbetering dus als je het ons vraagt.

  De kenmerken van pet flessen

  Een pet fles werd speciaal op de markt gebracht om frisdranken en andere vloeistoffen in te bewaren. Ook indien je vloeibare zepen of andere cosmetische vloeistoffen op de markt brengt, kan een petfles een goed idee zijn. Een petfles is immers lichter dan glas en is bovendien ook sterker. Omdat het niet kan breken, is het eveneens veiliger. Het nadeel van een petfles is echter de eenvoudige doorlaatbaarheid van koolzuur en zuurstof. Bier of koolzuurhoudende dranken bewaar je dan ook maar beter niet in deze pet flessen.

  Waarvoor gebruik je een petfles?

  De petfles gebruik je om verse dranken zoals smoothies en vruchtensap in te bewaren. Je kan het gebruiken om vooraf vers sap te maken, het in de petfles te gieten en het vervolgens in de koelkast te bewaren. Op piekmomenten kan je zo extra snel schakelen. Ook kan je overwegen om een pet fles met vers sap rechtstreeks aan de consument te verkopen. Dan kies je natuurlijk wel voor een petfles met verzegelbare dop en ga je liefst ook voor een donker model. Indien zo’n pet fles donker is, is het immers minder onderhevig aan zonlicht en zal het minder snel verkleuren of bederven. Voor intern gebruik zijn transparante pet flessen dan weer een aanrader. Zo’n transparante petfles onderstreept immers het vers karakter en laat vooral kleurrijke drankjes helemaal stralen. En daar kan je de vruchten van plukken.

  Onze andere producten

  Wilt u ook graag onze andere producten bekijken? Bekijk dan bijvoorbeeld een van de volgende dingen:

  Of een van onze andere producten. Bestel gelijk en geniet van onze fijne, handige, goedkope producten.