Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Take Away verpakkingen: waar moet u als ondernemer op letten?

dinsdag 6 november 2018 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Een jaar of tien geleden kookte iedereen nog bijna iedere avond thuis. Men ging af en toe eens uit eten in het weekend. Hoe anders is het vandaag de dag. Het eetpatroon van de consument is volledig veranderd. Men heeft een drukke baan, moet voor de kinderen zorgen en heeft nog tal van andere dingen te doen. Dit zorgt ervoor dat er vrijwel geen tijd over blijft om te koken. Men kiest dan ook vaker voor een take away maaltijd. Dit geldt zowel voor het ontbijt, als de lunch en het avondeten. Belangrijke eisen van de consument: take away moet lekker zijn, gezond, vers en je moet het makkelijk op kunnen eten zonder te knoeien. Dit vraagt om nieuwe verpakkingsconcepten en disposable-verpakkingen. U als ondernemer die take away-maaltijden verkoopt. Waar dient u op te letten bij het kiezen van een passende verpakking van uw take away-maaltijden? U wilt natuurlijk dat uw producten op de beste mogelijke manier gepresenteerd worden, de verpakking dient van een degelijke kwaliteit te zijn - uw producten moet lang zo mogelijk vers en op temperatuur blijven en de maaltijden dienen handig te zijn. Hiermee bedoelen dat men ze eenvoudig moet kunnen meenemen. Het dienen dus handzame verpakking te zijn, die men makkelijk kan dragen of in een tas kan meenemen en je moet er makkelijk uit kunnen eten. 

Take away: hoge kwaliteit verpakkingen

Haalt je een frietje bij de snackbar of 's ochtends een koffie op het station dan is de klein dat de friet slap is wanneer je begint eten of dat je een koude koffie drinkt. Anders is het wanneer iemand 's ochtends een broodje of een salade koopt en van plan is deze te eten als lunch. Aangezien de maaltijd of drank niet direct wordt genuttigd is een goede verpakking essentieel om de kwaliteit van het product te waarborgen. Hier ligt een belangrijke uitdaging van de ondernemer omdat de eisen die aan een verpakking worden gesteld per product sterk kunnen verschillen: een simpel voorbeeld een pizza of een broodje kroket dienen natuurlijk anders verpakt te worden dan een salade. Een pizza moet gedurende bepaalde tijd warm blijven en de bodem moet krokant blijven. Voor het broodje kroket geldt de kroket warm moet blijven en dat het broodje niet zacht wordt. In het geval van een maaltijd salade is het bijvoorbeeld belangrijk dat de dressing apart wordt verpakt en niet direct op de salade wordt gedaan; de slablaadjes blijven zo fris en worden niet slap. Ook is het wenselijk garnituren zoals croutons apart te verpakken. 

Presentatie van take away maaltijden

Het aanbod in take away maaltijden groeit sterk en velen bieden eenzelfde soort product voor eenzelfde prijs. De concurrentie is moordend. Afgezien van de kwaliteit van uw product en de prijs, op welke andere manier kan men zich nog onderscheiden? Juist. Door middel van de verpakking van dat product. De verpakking van een product bepaalt in een belangrijke mate de aantrekkingskracht ervan. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat een mooie verpakking zelfs de perceptie van smaak van een persoon kan beïnvloeden: hoe mooier iets verpakt is of eruit ziet, hoe lekkerder dat het smaakt. Maar de verpakking kan op manieren in uw voordeel werken. Het is tevens een middel om met de klant te communiceren. Zorg dat men u onthoudt en volgende keer weer een take away maaltijd bij u bestelt!

Gemak van een take way maaltijd

Dit is misschien nog wel de belangrijkste eis die er wordt gesteld aan de verpakking van een take away maaltijd. Niet is zo vervelend als verpakking die niet functioneert. Je hebt honger of haast en wil snel eten. Vervolgens lekt je beker, je plastic bestek is niet sterk om fatsoenlijk mee te kunnen eten en je morst alle saus uit je hamburger op je nieuwe blouse. Het leven is niet best. Dit is een ervaring die je als ondernemer je klanten wil besparen. De kans is namelijk klein dat men weer een broodje bij je zal kopen na zo'n ervaring. Zorg er daarom voor dat de verpakking van je take away maaltijden naar behoren functioneert: het product vers houden, op temperatuur en het moet handig zijn om mee te kunnen eten. Niets meer en niets minder. Hoe groter de gerechten en hoe meer componenten het gerecht bevat, des te groter de uitdaging voor een creatieve take away verpakkingsoplossingen. Zorg bijvoorbeeld voor draagtrays wanneer iemand meerdere warme koffies besteld. Dit lijkt simpel, maar vaak zijn deze niet beschikbaar. Dit maakt wel degelijk het verschil of iemand bij u 10 koffie koopt of dat bij de buurman doet. Dit is maar een simpel voorbeeld, maar er zijn vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een drinkbeker waar men een frietbakje aan kan bevestigen. Zo heeft iemand altijd één arm vrij om z'n facebook te checken. Bekijk ons volledige assortiment disposables in de webshop en mocht u vragen hebben over onze producten of service, neem dan snel contact met ons op. Onze helpdesk staat voor u klaar.