Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Take away maaltijden en disposable verpakkingen

maandag 24 december 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

De take away of afhaal- of meeneem-markt groeit gestaag. Steeds meer mensen kiezen voor take away maaltijden en eten deze thuis of onderweg op. Dit gaat veelal ten koste van de restaurants in het middensegment van de markt. De consument tegenwoordig heeft het vaak druk en wil zelf bepalen waar de maaltijd wordt genuttigd. Dit gebeurt dan ook vaak onderweg en is het werk na een lange dag gedaan dan zit men liever comfortabel thuis dan in een restaurant. Er wordt dan ook veelal voor take away gekozen. De take away markt groeit en dit biedt kansen voor de slimme ondernemer. De food truck bijvoorbeeld zag men vijf jaren geleden zelden en tegenwoordig zijn er heuse food festivals. Maar ook de traditionele restaurants spelen in op de take away trend: volledige menukaarten kunnen nu ook als take away menu besteld worden. Resultaat van deze trend is dat de vraag naar disposables explosief toe is genomen. Ook deze markt zit natuurlijk niet stil. Onlangs zijn er een groot aantal innovatieve take away concepten geïntroduceerd. 

Take away disposable concepten

Er zijn een groot aantal verschillende concepten verkrijgbaar voor het verpakken van uw maaltijden. Met een unieke en kwalitatieve verpakking onderscheidt u zich van de concurrentie. Kies voor een concept dat indruk maakt op uw klanten: het moet eenzelfde uitstraling hebben als uw restaurant en niet onbelangrijk is het feit dat het functioneel moet zijn. Hiermee bedoelen we gebruiksvriendelijk en van een goede kwaliteit. Take away verpakkingen die onderweg open gaan daar zit natuurlijk niemand op te wachten. 

Take away verpakkingsmaterialen: functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn het belangrijkst

Ieder gerecht of snack vraagt om een op maat gemaakte verpakking. Een bakje friet bijvoorbeeld kun je uit een traditionele frietzak eten of uit een vetvrije plastic bakje. Een salade die wordt geserveerd in een transparante schaal, bowl of een handige salad shaker. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden wanneer u een verpakking kiest voor uw afhaalmaaltijden en snacks. Wordt de snack of het gerecht direct gegeten 'uit het vuistje' of neemt men het mee naar huis om daar op te eten? Wanneer de klant het mee naar huis neemt of het wordt bezorgd, dan is het belangrijk dat u kiest voor een verpakking die de gerechten lang op temperatuur houdt. Kilobakken en dubbelwandige soep- en sausbekers zijn hier een goed voorbeeld van. Het kan ook zou zijn dat het take away gerecht thuis nog afgemaakt moet worden door de klant. Denk aan een lasagne die nog in de oven moet garen. Deze lasagne verkoopt u best in een aluminium schaal die ovenbestendig. De klant haalt namelijk eten af voor het ongemak en wil dus niet de lasagne uit de verpakking halen en deze in een ovenschaal doen. Een andere voorwaarde kan zijn dat de afhaalmaaltijd uit verschillende componenten bestaat die gescheiden moeten blijven. Kies in dit geval voor handige menubakken met diverse compartimenten. Er zijn natuurlijk nog een heleboel andere eisen en wensen waar men rekening mee dient te houden. Zorg er natuurlijk voor dat het uiterlijk van de take away disposables aansluit bij de uitstraling van uw restaurant. Er zijn vele mogelijkheden, maar het belangrijkste is toch wel dat de take away disposables van goede kwaliteit zijn en eenvoudig in het gebruik voor zowel uw gasten als uw personeel.