Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Plastic bekers komen altijd van pas: alle voordelen op een rijtje

vrijdag 21 december 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Plastic bekers gebruikt men overal - een plastic koffiebeker of waterbeker op kantoor, de zaterdagochtend in de sportkantine, voor een biertje tijdens een braderie, een heerlijke chocolademelk in de winter en ook de salade die voor de lunch heeft gekocht bij de kiosk op het station is in de meeste gevallen verpakt in een plastic beker genaamd salad shaker. Kortom, je komt plastic bekers overal tegen en dit is natuurlijk niet zonder reden. Plastic bekers zijn super handig en niet te vergeten hygiënisch. Daarnaast zijn plastic bekers helemaal niet slecht voor het milieu, mits het plastic afval juist wordt gesorteerd en vervolgens gerecycled. 

Plastic bekers komen altijd van pas 

Plastic bekers kennen een groot aantal toepassingen. Ze zijn zowel geschikt voor koude als warme dranken, maar ook voor het eten van soep, transparante plastic bekers en onder meer voor het verpakken van salades en kleine etenswaren. De voornaamste reden dat men kiest voor disposable plastic bekers is natuurlijk het feit dat men geen servies - mokken, koppen en glazen - hoeft af te wassen. Zeker op kantoor is dit een groot voordeel: geen frustraties meer van collega's die 'vergeten' de vaatwasser in te ruimen of dat er helemaal geen schone koppen meer in de kast staan. Bovendien is het gebruik van plastic bekers ook veel hygiënischer. U kent vast wel die collega met zijn favoriete koffiemok. Die koffiemok die slechts een aantal keer per jaar de binnenkant van de vaatwasser ziet. De rest van de tijd wordt die koffiemok uitgespoeld met warm water. Maar alleen het uitspoelen van een koffiemok is niet voldoende. Er blijven een groot aantal bacteriën achter op de mok. Vooral in het griepseizoen kan dit een oorzaak zijn van ziekte. Een optimale hygiëne is essentieel, vooral op plekken waar mensen dicht op elkaar zitten met weinig ventilatie - een kantoor. Het gebruik van disposable bekers biedt uitkomst. 

Plastic bekers op evenementen

Op evenementen is het gebruik van disposable bekers zelfs verplicht - dit geldt overigens ook voor veel uitgaansgelegenheden. Dit heeft te maken met veiligheid en gemak. Plastic bekers kunnen niet breek net als normaal glaswerk. Zo kan niemand zich bezeren. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand die te diep in het glaasje heeft gekeken terecht komt op de eerste hulp met een flinke snijwond. Daarnaast zijn plastic bekers natuurlijk veel eenvoudiger te vervoeren en in het gebruik: ze zijn licht van gewicht en eenvoudig te stapelen.  

Plastic bekers en milieubelasting

Plastic bekers worden vaak gezien als een serieuze aanslag op het milieu, maar dit is niet waar. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van plastic bekertjes niet schadelijker is dan een koffiemok die dagelijks afgewassen wordt in de vaatwasser. Zo'n 80 procent van het plastic is namelijk recyclebaar en bovendien gebruikt een vaatwasser ontzettend veel energie - een serieuze aanslag op het milieu. Wilt u overigens een nog beter alternatief, kies dan voor bioplastic. Dit plastic is volledig biologisch afbreekbaar en past perfect in het plaatje van maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. 

Plastic bekers voor onderweg

In bedrijven en op evenementen worden bekers al veel gebruikt, maar ook thuis zijn ze handig. Wat dacht u van een kinderfeestje of een tuinfeest of barbecue. Neem ook bekers mee wanneer u op vakantie gaat of een gezellige dag naar het strand of de dierentuin. Bekers bieden een groot aantal voordelen op porseleinen servies en glaswerk. 

Bekers bestellen

Disposabletotaal.nl levert een uitgebreid assortiment bekers in alle soorten en maten, evenals bekerhouders, ijs- en milkshakebekers, soepbekers en meer. Het is allemaal te bestellen in onze shop. Mocht u meer informatie willen ontvangen over onze producten of op zoek zijn naar advies. Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.