Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Onbreekbare glazen: een veilig alternatief voor echte glazen

vrijdag 26 oktober 2018 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Er is behoefte aan veilig glaswerk in de horeca. Jaarlijks worden honderden mensen verwondt doordat ze zich snijden aan kapot glas dat op de vloer ligt of doordat men wordt aangevallen met kapot glaswerk. Kiest men voor onbreekbaar glaswerk in plaats van echt glaswerk dan zou uitgaan een stuk veiliger worden. Onder andere de Vereniging voor Plastische Chirurgie pleit voor de overstap op veiligheidsglas. De gevolgen kunnen namelijk vergaand zijn: slachtoffers kunnen maanden niet werken of men is verminkt en plastische chirurgie is nodig om de 'schade' te repareren. Een verbod zou te ver gaan aldus de Vereniging voor Plastische Chirurgie, maar op plekken waar de meeste incidenten plaatsvinden - nachtclubs en bars - zou het verstandig zijn om volledig over te stappen op veilige glazen. Een oplossing voor het probleem is veiligheidsglas. Dit glas laat namelijk geen scherpe scherven achter met alle gevolgen van dien. Probleem is dat dit glas nogal duur is - ongeveer drie keer zo duur als een gewoon glas. 

Durables: onbreekbare glazen

Een andere oplossing is het gebruik van durables. Dit zijn glazen die niet kunnen breken. Ze lijken sterk op echte glazen: ze zijn transparant en drinken net als gewone glazen. Ze zijn bijna niet te onderscheiden en wellicht het belangrijkste: ze niet duurder dan gewone glazen. Bovendien kunnen ze gewoon in de vaatwasser en zijn ze meerdere keren te gebruiken. Ideaal voor gebruik in nachtclubs, bars en op evenementen. Waarschijnlijk bent u als ondernemer zelfs stukken goedkoper uit, omdat het uw kapotte glaswerk niet hoeft te vervangen. 

Durable assortiment 

Durables - onbreekbare glazen - zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en soorten: bierglazen, wijnglazen, waterglazen, frisdrankglazen en meer. Van hele chique glazen die men gebruikt voor een diner tot simpele bier- en frisdrankglazen voor bijvoorbeeld een braderie of festival. Ook handige stapelbare glazen zijn verkrijgbaar; net als het vaasje - Amsterdammertje - of het fluitje. 

Een andere optie: disposable glazen

Een goedkopere optie - in de aanschaf - zijn disposable glazen. Deze zijn geschikt voor eenmalig gebruik. Deze worden gebruikt bij concerten, festivals of andere evenementen. Handig wanneer er geen mogelijkheid is om de glazen op te halen. Tip om te voorkomen dat de grond bezaaid ligt met lege disposable  glazen: vraag statiegeld voor de glazen. Bijvoorbeeld, een gratis biertje voor iedere 10 lege glazen die men afgeeft bij de bar. Naast evenementen, zijn de disposable glazen ook ideaal voor take away restaurants, fast food restaurants en cateraars.