Onze andere webshops

Duurzaamheid troef: ontdek onze natuurlijke disposables van Biodore

donderdag 27 juni 2019 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Plastic disposables hebben heel wat voordelen te bieden. Hun goedkope prijs, licht gewicht en stevig design zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Toch loopt plastic wegwerpservies ook tegen zijn ecologische grenzen aan. Vraag dat maar even aan de plastic soep die we in de zee aantreffen. Daarom zetten wij van 4UStore steeds nadrukkelijker in op natuurlijke disposables. Het gaat om klassiek wegwerpservies op basis van natuurlijke materialen zoals bamboe, palmblad of suikerriet (bagasse). Het resultaat? Biologisch afbreekbaar wegwerpservies dat de voordelen van klassiek wegwerpservies combineert met ecologische verantwoordelijkheid. Zoals het hoort.

Duurzame grondstoffen en de circulaire economie

De natuurlijke disposables van 4UStore worden gemaakt op basis van hernieuwbare grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, palmblad of suikerriet (bagasse). Dergelijke hernieuwbare grondstoffen zijn natuurlijke producten die vaak een reststof zijn van bestaande productieprocessen. Ze zijn met andere woorden een onderdeel van de zogenoemde circulaire economie.
Zo worden natuurlijke disposables op basis van suikerriet gemaakt van reststromen uit de suikerindustrie. Dit is toch een groot verschil ten opzichte van het klassieke wegwerpservies dat fossiele brandstoffen als basismiddel kent.

Een verminderde CO2-uitstoot

Door te kiezen voor natuurlijke disposables hoeft men niet langer massaal fossiele brandstoffen te verbranden. De keuze voor natuurlijke disposables is dan ook een effectief middel tegen de klimaatverandering. Het duurzaam wegwerpservies van 4UStore is dan ook CO2-neutraal. Meer zelfs: ze zijn afkomstig van gewassen die net CO2 opnemen, terwijl de CO2-uitstoot tijdens het productieproces tot 70% lager ligt. Dubbel win.

Bescherm het waterleven

Wanneer het gaat over de ecologie van plastic wegwerpservies zijn de cijfers niet rooskleurig. Ongeveer één op vier disposables komt in een verbrandingsoven terecht. Dat resulteert in extra CO2-uitstoot. De rest wordt gerecycled. Of het verdwijnt in de natuur waar microplastics al snel het water bevuilen…
Niet alleen is dat laatste nefast voor het zeeleven, maar ook voor onze eigen gezondheid. Want ook de vissen die wij eten zitten boordevol microplastics en toxische stoffen. Ook daarom kiezen wij voor natuurlijke disposables die 100% biologisch afbreekbaar zijn. En de keuze voor biologisch afbreekbaar wegwerpservies laat zich vertalen door de Europese norm EN13432, waardoor loze beloften geen realiteit zijn. Maar dat bewijzen ook de keurmerken waar we zo graag mee pronken.

Natuurlijke disposables bestellen bij 4UStore

Bij 4UStore gaan we steeds op zoek naar biologisch afbreekbare alternatieven. Hiervoor kiezen we voor diverse merken. Onder andere het merk Biodore is nadrukkelijk in ons assortiment aanwezig. Biodore kiest immers voor natuurlijke materialen zoals bamboe, palmblad en suikerriet. Ook het houten bestek van Biodore is overigens bij ons verkrijgbaar.
Omdat wij als geen ander weten dat de prijs van natuurlijke disposables hoger ligt dan van plastic wegwerpservies, doen ook wij een duit in het zakje. We kiezen immers voor scherpe prijzen en strooien met een wel heel voordelige staffelkorting. Zo trachten wij biologisch afbreekbaar wegwerpservies tot de regel te verheffen. Elke dag opnieuw.