Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Draagtassen: alternatieven voor plastic

maandag 28 januari 2019 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Plastic draagtassen, sinds 1 januari dit jaar is het niet meer toegestaan voor winkeliers om plastic draagtassen te verstrekken aan hun klanten. Men wil namelijk het vuil op straat tegen gaan en plastic in de zee. Iedereen is wel bekend met de beelden vogels die verstrikt zitten in plastic materiaal of vissen die grote hoeveelheden plastic hebben ingeslikt en nadien zijn gestorven. Een ander argument is de verspilling van grondstoffen. Initiatieven waar natuurlijk niks op aan te merken valt. Helaas ziet de klant dit soms anders en die ontvangt graag een gratis tas bij zijn aankoop. Geef uw klant eens ongelijk. Gelukkig zijn er meer dan voldoende alternatieven voor de traditionele plastic draagtassen. Deze alternatieven hebben vaak veel meer uitstraling en passen stukken beter bij de identiteit van uw bedrijf en hoe u zich wilt profileren. De meeste van uw klanten zijn per slot van rekening tegenwoordig ook erg begaan met het milieu en het welzijn van mens en dier. Een bewuste levensstijl hoort daarbij en niet enkel qua voeding.  

Alternatieven voor plastic draagtassen

Er zijn nog plastic draagtasjes te vinden in ons assortiment. Onder bepaalde voorwaarden mogen ze namelijk nog wel worden verstrekt. Denk bijvoorbeeld aan een afhaalmaaltijd die verpakt is in een plastic hemdtasje. Maakt u gebruik van plastic tasjes dan adviseren wij u deze te recyclen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Maar natuurlijk is het beter te kiezen voor een alternatieven. Een papieren draagtas is namelijk makkelijker te recyclen dan een plastic tas. Een papieren draagtas geeft uw onderneming bovendien een meer authentieke uitstraling. Serveert u bijvoorbeeld enkel biologische maaltijden, dan valt dit moeilijk te rijmen met het gebruik van plastic zakjes. Een ander alternatief wat veel gebruikt tegenwoordig zijn biologisch afbreekbare tassen. Deze zijn vrijwel identiek aan plastic hemdtasjes, enkel ze zijn composteerbaar. Super handig, want nadat ze hun functie hebben vervuld kunnen ze thuis door uw klanten worden gebruikt voor het verzamelen van het groente-, fruit- en tuinafval. Is het zakje vol, dan kan dit gewoon in de groene container. De biologisch afbreekbare hemdtasjes van Biodore - een fabrikant van enkel natuurlijke producten - zijn voorzien van het EN-13432 certificaat. Dit certificaat geeft aan dat er enkel natuurlijke materialen zijn gebruikt voor de vervaardiging van het product. Het zijn dunne tasjes, maar ze beschikken over dezelfde draagkracht als een plastic variant. 

Draagtassen: Authentiek, multifunctioneel, praktisch en sterk

De papieren en biologisch afbreekbare draagtassen in ons assortiment zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De biologisch afbreekbare zijn vervaardigd uit maiszetmeel, ook wel bioplastic genoemd. De draagtassen zijn geschikt voor vele toepassingen. Ze worden veel gebruikt voor het verpakken van afhaalmaaltijden en in biologische winkels. Het materiaal waarvan de tassen gemaakt zijn is natuurlijk voedselveilig. De papier variant is bovendien FSC-geceritifceerd, wat betekent dat het papier afkomstig is uit duurzame bossen. De papieren draagtassen zijn voorzien van een stevig handvat en zeker meerdere keren te gebruiken. Is de tas gescheurd dan kan hij gewoon bij  het oud papier om gerecycled te worden. Laat zien dat u bewust onderneemt en verstrek milieuvriendelijke tassen aan uw klanten. Dit zal zeker gewaardeerd worden.