Onze andere webshops

Disposables gebruiken: dit is waarom

vrijdag 15 februari 2019 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Disposables, eigenlijk gewoon een chique woord voor wegwerp borden, servies, glazen en bestek, frietbakjes en meer. Disposables worden gebruikt om uit te eten of te drinken en sommigen zijn voor eenmalig gebruik zoals de frietbakjes of servetjes. Anderen kunnen vaker gebruikt worden. Dan heb ik over de zogeheten durables. Dit zijn onder andere glazen van plastic voor bier, wijn of frisdrank. Ze zijn vaatwasmachinebestendig en u komt ze vaak tegen op de kermis of een braderie of bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd op groot scherm.

Disposables: redenen voor gebruik

Veiligheid

Er zijn verschillende redenen om de voorkeur te geven aan disposables boven traditioneel servies. Ten eerste is veiligheid een belangrijke reden. Wat betreft glaswerk, op vele plekken net als bars en nachtclubs kiest men ervoor dranken in plastic glazen te serveren. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand met een glaasje teveel op een flinke snee in zijn arm krijgt. Ook in verband met agressie. Bezoekers zouden elkaar kunnen verwonden met gebroken glas. Een andere reden kunnen de kosten zijn. De durable disposables zijn onbreekbaar en gaan dus lang mee. Iedere keer het glaswerk vervangen kan tamelijk oplopen in de kosten. 

Gemak

Gemak is ook een belangrijke reden dat men vaak kiest voor disposables in plaats van traditioneel servies, glaswerk en bestek. Na gebruik kan het namelijk gewoon bij het afval en men hoeft niet af te wassen. Dit is ook de reden dat vele cateraars kiezen voor disposables. Vaak zijn ze net zo mooi als gewoon glaswerk en drinken en eten net zo fijn. Voor de cateraars is het vaak niet mogelijk op locatie de afwas te doen en dan is het gebruik van disposables gewoon vele malen praktischer. Let er overigens wel op dat het plastic afval scheidt van het gewone afval zodat dit eenvoudiger gerecycled kan worden. 

Praktischer

Disposables worden ook veel gebruikt in de take away markt. Logisch, dat dit gebeurt in plastic bakjes en bekers. In onze webshop vindt u overigens een uitgebreid assortiment disposables specifiek gericht op de take away markt. Onder andere allerlei soorten friet- en snackverpakkingen, cups, bakjes, kilobakken die men vaak in Aziatische en Surinaamse take away restaurants tegenkomt en nog veel meer. Bovendien zijn er tegenwoordig een groot aantal biologisch afbreekbare alternatieven voor frietbakjes, bierglazen en bestek. Naast deze disposables kunt u zelfs servetten kopen die net van echt linnen zijn te onderscheiden, evenals tafelkleden, tafellopers en placemats. 

Hygiëne

In vele gevallen is het hygiënischer om gebruik te maken van disposables in plaats van servies dat men afwast. In het traditionele servies zouden er etensresten kunnen achterblijven die men op het eerste oog niet ziet, maar wel degelijk aanwezig zijn. Bij het gebruik van disposables zult u  hier echter geen last van hebben. Een optimale hygiëne omdat u voor iedere maaltijd een schone disposable neemt. Dit geldt voor borden, bestek en glazen. In het geval kleding is dit overigens verplicht. In de voedselverwerkingsindustrie draagt men overalls, haarnetten en hand- en overschoenen. Deze mogen geen tweede keer worden gebruikt in verband met besmetting. Mocht u meer informatie willen of vragen hebben over ons productassortiment, neem dan snel contact op. Wij helpen u graag verder.