Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Biodore disposables: 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar

maandag 19 november 2018 | Geschatte leestijd: 5 minuten

Biodore biedt een volledig natuurlijk alternatief voor plastic disposables. Alle producten van Biodore zijn gemaakt van 100 % natuurlijke materialen. Daarnaast is Biodore volledig transparant: er staat precies aangegeven van welke materialen een product is gemaakt en welke eigenschappen dit product heeft. De meeste producten van Biodore zijn geschikt om te composteren en voorzien van een FSC-certificaat. Kies voor de natuur; kies voor Biodore.

Biodore op festivals: een stap in de goede richting

Meer en meer festivals kiezen voor een volledig duurzame productie. Naast het feit dat natuurlijk beter voor het milieu, betekent het ook goede PR voor het festival. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de keuzen van consumenten. Natuurlijk dienen ook alle foodtrucks die eten en drinken verkopen op een duurzaam festival te voldoen aan bepaalde eisen voor duuzaamheid. Eten en drinken moet bijvoorbeeld geserveerd worden in biologisch afbreekbare bekers, bakjes en servies. Biodore is hiervoor een uitstekende keuze: borden, bekers, glazen, bakjes en ander servies zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten die ervoor zorgen dat gerechten en cocktails en andere drankjes volledig tot hun recht komen.

Biodore Food assortiment

De disposables zijn zeer geschikt voor gebruik op (foodtruck)festivals, barbecues of walking dinners en buffetten. Het aantrekkelijke servies en de borden zijn een prachtige aanvulling op uw heerlijke salade. De disposables zijn gemaakt van verschillende natuurlijke materialen, waaronder palmblad, hout en bagasse. Bagasse is suikerrietpulp. De borden en bakjes hebben natuurlijke vormen en rondingen en zijn een stuk aantrekkelijker dan de doorsnee disposables die men normaal gezien bij bijvoorbeeld een frituur krijgt.

Biodore drinks assortiment

Glazen van natuurlijke grondstoffen zijn niet te onderscheiden van de plastic variant. Geschikt voor het serveren van heerlijke cocktails of alcoholvrije alternatieven als vruchtensappen en natuurlijke frisdranken.

Biodore servies en borden: perfect voor de picknick

De disposables zijn niet enkel geschikt voor gebruik in de professionele horeca. Ook particulieren kunnen aankopen doen bij Disposabletotaal.nl. Dit betekent dat u ze ook gewoon thuis kunt gebruiken. Neem de disposables mee op een picknick of gebruik ze tijdens een gezellige barbecue in uw tuin. Verras uw familie en vrienden met heerlijke gerechten gepresenteerd op aantrekkelijke disposables die uw gerechten helemaal afmaken. Bijkomend voordeel is dat u niet hoeft af te wassen!

Biodore materiaalsoorten

Biodore disposables zijn gemaakt van bagasse, oftewel suikerrietpulp, PLA, C-PLA, beide biologische kunststoffen, Karton, kraftpapier, papierpulp en biolplastic dat volledig composteerbaar is. Al deze materialen zorgen ervoor dat de disposbles een luxe uitstraling hebben. Ze zijn breed toepasbaar en zorgen ervoor dat u zichzelf kunt onderscheiden van uw collega's. Het blijkt dat ook disposables er aantrekkelijk uit kunnen zien.

Bagasse - suikerrietpulp

De disposable borden en schalen worden gemaakt van suikerrietpulp, oftewel bagasse. Dit is een super sterke vezel; een bijproduct van de productie van rietsuiker. Het bestaat voor een groot gedeelte uit cellulose, hetzelfde materiaal waar men toiletpapier van maakt. Deze grondstof zorgt ervoor dat de borden en schalen zeer sterk zijn en gebruikt kunnen worden in de magnetron. De borden en schalen zijn volledig biologisch en composteerbaar. Dit ziet u aan de afbeelding van de kiemplant op de verpakking.

PLA, natuurlijk kunststof

PLA is een volledig natuurlijk plasticsoort. De afkorting staat voor polyactide dat men ook wel polymelkzuur noemt. De basis vormt zetmeel dat men uit tarwe of maïs haalt. Deze grondstof wordt gebruikt voor de productie van de disposable Biodore bekers. Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar. Let wel op: de bekers die gemaakt zijn van PLA kunnen enkel worden gebruikt voor het serveren van koude dranken. Ze zijn niet geschikt voor warme dranken.

C-PLA biologisch plastic

C-PLA vormt de grondstof voor de messen, vorken, lepels en andere disposable bestek. C-PLA is zogeheten 'crystallized' PLA. Met het kristalliseren wordt de structuur van het biologische plastic veranderd. Zo wordt het materiaal geschikt gemaakt voor gebruik met warme etenswaren en dranken. Dit tot maximaal 85 graden Celsius. Ook de bestekken zijn natuurlijk composteerbaar. Ook hier vindt u een afbeelding van een kiemplant op de verpakking.

Karton

Naast bagasse wordt er ook karton gebruikt van de product van Biodore borden en schalen. Het karton maakt dat de borden en schalen veilig zijn voor gebruik met voedsel. Voor de borden en schalen gebruikt men mono-materiaal. Dit betekent dat er enkel houtvezels worden gebruikt en niet een combinatie van plastic en papier.

Kraft papier

Kraft papier wordt gebruikt voor het maken van de verpakkingsmaterialen. Dit is sterk, niet gebleekt FSC-papier. Het ziet er natuurlijk uit en kan eenvoudig worden gerecycled.

Papierpulp

Voor de Biodore beker-draagtrays gebruikt men papierpulp als grondstof. Dit is gemaakt van oud papier en karton en zorgt ervoor dat de Biodore draagtrays zeer stevig zijn. Dit is een vereiste, aangezien ze flink wat gewicht moeten kunnen dragen. Na gebruik kan de trays eenvoudig worden gerecycled. Doe ze gewoon bij het oud papier.

Bioplastic - volledig composteerbaar

De tasjes van Biodore gemaakt van bioplastic zijn erg populair geworden. Dit natuurlijk vanwege het feit dat winkeliers geen gratis plastic tassen meer mogen meegeven aan de klanten. De Biodore hemdtasjes van bioplastic zijn van eenzelfde soort kwaliteit als gewone plastic tasjes en bovendien niet schadelijk voor het milieu. De tasjes kunnen gewoon thuis in de groene container, aangezien ze volledig composteerbaar zijn. Super handig voor groente-, fruit- en tuinafval.

Palmblad

Plamblad is een uitstekende grondstof voor het maken stevige borden en schalen. Het is tevens licht van gewicht en ziet er aantrekkelijk uit. De Biodore disposables gemaakt van palmblad zijn bestand tegen olie en vocht. Verder zijn ze bestand tegen temperaturen van -25 graden Celsius tot 220 graden Celsius. U kunt ze dus gebruiken in de magnetron, oven, koelkast en diepvries. De Biodore disposables zijn voorzien van een certificaat voor voedselveiligheid en voldoen aan EN13432. Dit houdt in dat de disposables volledig composteerbaar zijn.