Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Amuses: Tips & Tricks

maandag 5 november 2018 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Het is weeral bijna oktober en dat betekent de feestdagen weeral bijna voor de deur staan. Dat is misschien wel een beetje overdreven, maar wellicht bent u al aan het nadenken wat u klaar zult maken als kerstdiner. Het organiseren van een diner betekent vaak veel stress en daarom is het belangrijk dat u goed bent voorbereid. Wellicht heeft u al enkele recepten op het oog. Een leuke trend is in plaats van het serveren van een traditioneel voorgerecht, hoofdgerecht en dessert te kiezen voor een aantal kleinere hapjes. Deze kunnen overigens ook geserveerd bij een receptie of voor een maaltijd. U kunt uw gasten op deze manier vele verschillende gerechtjes laten proeven en de 'entertainment factor' op de avond zelf speelt natuurlijk een belangrijke rol. In dit blog geven wij een aantal leuke tips voor het serveren van amuses. In onze webshop vindt u overigens een groot aantal verschillende soorten servies en lepels om uw amuses op een leuke manier te presenteren. Het gaat ten slotte niet enkel om de smaak. 

Amuses: Presentatietips

De amuse is eigenlijk een minigerechtje. Deze zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden en dit is natuurlijk niet zonder reden. Met amuses kunt u eindeloos variëren: serveer ze bijvoorbeeld tussen de gangen bij een diner thuis of maak een volledige proeverij met enkel amuses. Maak een menu met amuses en bijpassende wijnen of bieren. Wees creatief en verras uw gasten! Om uw heerlijke amuses te serveren heeft u natuurlijk wel bijpassend servies en bestek nodig. Op deze manier komen de amuses het beste tot hun recht. 

Structuur

Kies voor een transparant bakje voor het serveren van uw amuse. Werk bijvoorbeeld met laagjes en verschillende kleuren. Dit geeft een mooi transparant effect. Denk bijvoorbeeld aan een mousse in combinatie met gerookte zalm of andere vissoorten of terrines. Tip: maak er één op voorhand en gebruik deze als voorbeeld voor de rest. Zo is de kans het grootste dat ze er allemaal hetzelfde uit zien. 

Combineer met vloeibaar met een bite

Een gewoon soepje is natuurlijk veel te saai. Men wil verschillende smaken en structuren proeven in een gerecht. Kies dus voor een vloeibaar bestanddeel en iets met een bite, bijvoorbeeld croutons of uitgebakken spekjes. We hebben een groot aantal hele leuke bakjes en kommetjes voor het serveren van kleine soepjes. 

Beken kleur

Werk met kleuren. Kies zorgvuldig voor een bepaald kleurenpalet. Zo zijn er bijvoorbeeld paarse aardappelchips of paarse bloemkool. Of werk met kleurstoffen. Er zijn meer dan voldoende handige tips te vinden op het internet. Het is heel interessant om een bepaalde groente te proeven die je kent, maar die een compleet ander uiterlijk heeft. 

Gebruik bepaald vormen in je amuse

Geef je amuses een bepaald thema. Kies bijvoorbeeld voor een rond schaaltje en maak alle vormen in het gerechtje rond van vorm of vierkant kan ook natuurlijk: kies voor een vierkant schaaltje en snijd alle componenten van het gerechtje in blokjes. Dit laat zien dat je veel aandacht hebt besteed aan je amuse. Het is veel snijwerk natuurlijk, dat valt niet te ontkennen, maar voor een diner met vrienden of familie mag je wel eens uitpakken. 

Gebruik prikkers

Er zijn een groot aantal verschillende soorten prikkers verkrijgbaar. Maak hier gebruik van. Naast het feit dat het een stuk handiger eet en je geen vieze, vettige handen krijgt is het ook een hele leuke manier van presenteren. Vul bijvoorbeeld een bakje met saus en met behulp van een prikker hangt u hier een scampi aan. De scampi zal boven de saus hangen en iemand kan zelf kiezen hoeveel saus hij of zij neemt. 

Gebruik verschillende elementen en texturen in je amuse

Het gebruik van verschillende texturen en smaken brengt een verrassingseffect. Combineer bijvoorbeeld een zout en zout, sappig en krokant. Er zijn vele verschillende mogelijkheden. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld gerookte ham met meloen. Super simpel, maar erg lekker. Kies voor grove en fijne elementen. Experimenteer, maar zorg er voor dat de verschillende elementen goed bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Veel succes.