Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Amuse tips voor de feestdagen

zaterdag 15 december 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

De amuse is een klein gerechtje, hapje, voorafje of degustatie. De amuse heeft de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen en komt men niet enkel en alleen meer tegen in chique restaurants bekroond met een ster. Amuses zijn populair om een aantal redenen: chefs kunnen creatiever zijn en de gasten meer smaken laten proeven. Daarnaast wil de gast tegenwoordig wat lichtere maaltijden die minder zwaar op de maag liggen. Meerdere kleine gerechtjes lenen zich hier uitstekend voor. Ook thuis serveert men steeds vaker amuses en de feestdagen lenen zich hier uitstekend voor. Bovendien wil men niet enkel proeven. Ook de andere zintuigen moeten geprikkeld worden. Kijk verder dan enkel de smaak van een gerecht. Speel ook met texturen en presenteer gerechten op een aparte manier. Verras uw gasten. Laat ze versteld staan van uw creaties. In dit blog geven wij u enkele tips en handvatten voor de feestdagen. 

Amuse: Tips

Varieer

'Verandering van spijs doet eten' zo luidt het spreekwoord. Varieer dus in de gerechten. Kies voor een amuse met vlees bijvoorbeeld een amuse met carpaccio van ossehaas of een spiesje met rundvlees, wellicht de volgende amuse wit vlees als kip, wild is natuurlijk ook een fantastische keuze in de winter. Een soepje tussendoor is ook altijd lekker. Kies bijvoorbeeld voor een amuse als een vissoepje afgewerkt met schuim. Serveer dit in een transparant  amuse glaasje en noem het een vis cappuccino. Met soep kunt u vele kanten uit: Een bisque van garnaal of kreeft of een winterse pompoensoep. Een mousse van vis dat het ook altijd goed. Denk aan paling. Vergeet natuurlijk ook geen vegetarische amuses voor de gasten die geen vlees of vis eten. Quiche is wellicht een goed alternatief als amuse of een pasta gevuld met groenten. Schaal en schelpdieren zijn ook altijd erg populair: oesters, kreeft, mosselen, krab en garnalen. Heerlijk als amuse. Oesters van goede kwaliteit kunt u serveren met enkel citroen en peper. U hoeft ze enkel te openen. Pas wel op voor handen. Een salade amuse kan ook interessant zijn: witlof met mandarijn, lekker klassiek of garnaal met gerookte zalm en bieslook-mayonaise. Lekker fris. Ook kaas amuses zijn een leuk idee: loempia van geitenkaas, een canapé van brie of lekker simpel een spies met tomaat, mozzarella en basilicum. Tot slot, als nagerecht - lekker makkelijk - een chocomousse of bavarois die u van te voren heeft klaargemaakt. 

Presentatietips

Smaak is belangrijk, maar iets kan nog zo lekker smaken als het er niet uit ziet zal niemand een gerecht positief beoordelen. Besteed daarom veel aandacht aan de presentatie van uw amuses. In onze webshop zijn er talloze schaaltjes, bordjes, cups, lepels, glaasjes, bowls en zelfs puntzakjes verkrijgbaar om uw de presentatie van uw amuses naar een hoger niveau te tillen. Het gaat trouwens om disposables, u hoeft nadien dus niet af te wassen. Kies bijvoorbeeld voor een glaasje en bouw uw amuse op in laagjes. Dit geeft een waanzinnig effect. Speel met vormen, er is amuse servies verkrijgbaar in de vorm van kubussen, bowls en nog talloze andere vormen. Ook met kleur kunt u vele leuke dingen doen of varieer met texturen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Fijne feestdagen alvast! Geniet ervan.  

Amuse tips