Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Alles wat je moet weten over disposable koffiebekers

donderdag 11 oktober 2018 | Geschatte leestijd: 5 minuten

Wij Nederlanders hebben een lange en rijke koffiegeschiedenis. Nederlandse handelslieden verspreidden het goedje in de 17de eeuw en later over een groot deel van de wereld en tegenwoordig drinken we met zijn allen nog steeds zo’n 6,5 miljoen liter koffie per dag. Om uw dagelijks ‘bakkie troost’ aan te bieden kan u kiezen uit een ruim assortiment van koffiebekers. Deze zijn te vinden in alle vormen en maten en in verscheidene kleuren, allen snel geleverd en aan een erg voordelige prijs. Zowel een koffiebeker in plastic als een koffiebeker in karton behoren tot de mogelijkheden. Geeft u een feestje, zoekt u de geschikte beker voor uw opstartend bedrijf of bent u op zoek naar een goedkopere variant… in onze webshop vindt u ongetwijfeld het ideale product terug.

Koffiebekers

Waarmee houd ik rekening bij mijn keuze

In ons assortiment is een onderscheid gemaakt tussen een koffiebeker in plastic of in karton, daarover meer in de volgende alinea’s. Om u alvast een idee te geven welke koffiebeker u best kiest kan u volgende factoren in overweging nemen: de vorm, de inhoud, voor wie, waar en hoeveel bekers. Voor de vorm kan u, enkel bij de plastieken bekers, kiezen tussen bekers met een oor of zonder, daarnaast varieert de inhoud van 100 ml tot wel 450 ml. Zoekt u bekers voor op kantoor of voor klanten? Dan raden wij u aan om voor de iets luxueuzere modellen te kiezen die bovendien ook een hogere hittebestendigheid kennen. Of is het om mee te nemen op reis of een feestje voor de kinderen? Dan kan een eenvoudig model wel al eens volstaan. Een andere belangrijke factor die mee kan spelen bij uw keuze van koffiebeker is uiteraard de impact op het milieu, gezien we dit zelf ook hoog in ons vaandel dragen weiden we hier een volledige alinea aan.

Koffiebeker van plastic of karton

Wanneer u een feestje geeft of op reis vertrekt raden wij plastieken bekers aan, deze zijn gemakkelijk weg te stoppen, zeer licht en toch stevig en in tegenstelling tot glas zullen ze uiteraard niet breken. De klassieke kopjes, met of zonder oor, de freshbrewbeker en dubbelwandige beker vindt u terug in onze webshop. Deze worden verder ook nog gebruikt op kantoor of op festivalweides. De voordelen van een koffiebeker uit karton ligt vooral in de betere hitteresistentie en het is ook nog eens een stuk aantrekkelijker. Het is de meest gebruikte beker in espressobars en broodjeszaken. Onder andere de populaire merken Scotty of Schotse Ruit, I’m a Hot Cup en Caffé vindt u terug in onze webshop. Deze koffiebeker is ook aan te raden wanneer u vaak klanten ontvangt, want deze oogt toch iets professioneler dan zijn plastic broertje. Daarnaast zijn er nog een aantal neutrale koffiebekers van hoge kwaliteit terug te vinden in ons assortiment, deze kunnen extern worden bedrukt met uw eigen logo of met een originele tekst en bieden zo uitstekende reclame voor uw bedrijf of organisatie.

Koffiebeker van plastic

Deze handige en goedkope koffiebeker is alom gekend, ideaal geschikt voor het serveren van allerlei dranken zoals thee, chocomelk, limonades en uiteraard koffie in al zijn varianten. Er is keuze voor bekers met of zonder oor en de inhoud varieert van 100 ml, als typische espressobeker, tot 180 ml. De kopjes met oor zijn uitermate geschikt voor het vasthouden van warme dranken en bieden hetzelfde comfort die een tas u zou bieden. De dubbelwandige beker is iets steviger en beter resistent, zodat u hem ondanks de warmte beter kunt vasthouden. De geribbelde rand zorgt voor extra grip. Indien u uw koffie vaak meeneemt voor onderweg of aanbiedt aan mensen die onderweg zijn, lijkt het ons allesbehalve een overbodige luxe om een bijhorend bekerdeksel te voorzien zodat de drank minder snel afkoelt en in de beker blijft. De gewone koffiebeker uit plastic lijkt ons dan ook de ideale beker voor wie een tuinfeest organiseert, de inzetcup is dan weer uitermate geschikt in fastfoodzaken en de horeca. Mag het iets professioneler? Dan raden wij de beker met een oortje aan.

Koffiebeker van karton

Deze koffiebeker is gemiddeld iets duurdere dan de plastic variant. Hier tegenover staat dat kartonnen bekers de warmte optimaal behouden, een hogere kwaliteit hebben en minder heet aanvoelen in uw handen. Deze koffiebeker is ideaal geschikt voor op kantoor en in functie van take-away, denk hierbij aan espressobars, lunchrooms of een broodjeszaak. Een passend bijhorend bekerdeksel vindt u zeker terug in ons overzicht. Met enkele neutrale en onbedrukte koffiebekers uit ons assortiment kan u nog alle kanten uit, misschien is het wel een lucratief idee om deze te bedrukken met uw bedrijfslogo voor extra naamsbekendheid. Of een leuk en originele manier om deze bekers te laten bedrukken met een foto bij een receptie voor een trouw of geboorte ter herinnering van het feest en als geinig hebbedingetje. In ons assortiment vindt u enkele populaire merken terug zoals Scotty of Schotse Ruit, I’m a Hot Cup en Caffé.

Impact op het milieu

Over het algemeen wordt aangenomen dat een kartonnen beker beter zou zijn voor het milieu. Maar klopt dit wel? In de realiteit is het niet altijd zo eenvoudig, veel hangt af van de gebruikte materialen en hoe u na gebruik met de beker omspringt. Zo zijn er plastieken bekers vervaardigd van het bioplastic PLA, deze hebben een kleinere impact op de natuur gezien de grondstoffen, zonder aardolie, 100% biologisch afbreekbaar zijn. Verder kan u uiteraard via een gerichte recyclage de belasting op het milieu tot een minimum beperken. De koffiebeker uit karton en gecertificeerd volgens EN-13432, zijn biologisch afbreekbaar en dus volledig composteerbaar. U hoort het al, het is geen eenvoudige afweging en uiteindelijk zal u vooral zelf een cruciale rol spelen door gebruikte koffiebekers af te wassen, eventueel te hergebruiken en natuurlijk door ze te recycleren.