Onze andere webshops

De plastic afvalberg verkleinen door biozakken te gebruiken

woensdag 13 februari 2019 | Geschatte leestijd: 1 minuten

In Nederland gebruiken we nog steeds massaal plastic. Niet alleen maken we zo van onze oceanen een plastic soep, bovendien komt er ook microplastic terecht in onze voeding. Daarom doet de overheid een en ander om het gebruik van plastic tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de strijd tegen de gratis plastic zakjes in de supermarkt. Eigenlijk is het maar vreemd dat we dan wel gewoon plastic vuilniszakken gebruiken. We steken dus ons afval in plastic, om het soms dan nog eens in een grotere plastic afvalzak te stoppen en het uiteraard op te bergen in een plastic afvalbak.

Compleet ridicuul, dachten we bij 4UStore. Daarom bieden we nu ook zogenoemde biozakken aan. Het gaat om biologisch afbreekbare afvalzakken die komaf maken met de plastic vuilniszakken.

Kenmerken van de biologisch afbreekbare afvalzakken

Biozakken hebben in principe net dezelfde voordelen als klassieke vuilniszakken. Zo zijn ze sterk, rekvast en penetratiebestendig. Op die manier helpen biologisch afbreekbare afvalzakken het afval eenvoudig te verzamelen en de afvalcontainer schoon te houden. Bovendien zijn de biologisch afbreekbare afvalzakken in verschillende volumes verkrijgbaar. Toch hebben biologisch afbreekbare afvalzakken een groot voordeel. De biozakken zijn namelijk 100% biologisch afbreekbaar en hierdoor goed voor het milieu.

Waarvoor gebruik je de biologisch afbreekbare vuilniszakken?

Je kan de biologisch afbreekbare vuilniszakken in de eerste plaats gebruiken om te composteren. Het biozakje is dan ook ideaal voor het bewaren van compostafval zoals voedselresten, snoeiafval of snoeihout. Het biozakje zelf mag overigens gewoon bij het GFT-afval. Ook kan je de biozakken uiteraard gebruiken om jouw restafval in te bewaren. Let er dan wel op dat je de biozakken nadien niet bij het restafval gooit. Mooi bij het GFT-afval deponeren, is de boodschap. Op basis van het GFT-afval kan men immers groen gas en compost produceren. In plaats van vervuilende verbrandingsovens aan het werk te zetten, dragen biologisch afbreekbare vuilniszakken zo bij aan een groene wereld.

Meer weten over de geschiktheid van onze biologisch afbreekbare vuilniszakken? Onze klantendienst legt jou graag een en ander uit.